Ateneul Național din IașiDAC MUSIC PERFORMANCE

Promovarea culturii romilor prin artă contemporană.

POVESTI ROM-ANTICE

KALIDA - Piesă de teatru

În cadrul sustenabilității proiectului ”Promovarea Culturii Romilor prin artă contemporană. Povești Rom-Antice”, CALL - 03, Casa Culturii Ion Creangă Târgu Neamț în parteneriat cu Ateneul Național din Iași și DAC Music Performance vă invită Marți, 14 mai 2024, ora 16.00 la piesa de teatru KALIDA. Accesul in sala va fi gratuit.

“Kalida” este o poveste rom-antică care dorește să surprindă esența și cultura spiritului țigănesc, pendulând între două povești de dragoste sincere și emoționante.
Piesa de teatru dezbate teme esențiale ale culturii rrome, precum frica de Dumnezeu, dragostea și respectul față de familie, castitatea, puritatea spirituală și trupească și respectul față de legile țigănești.
Protagoniștii acestor două frumoase povești de dragoste sunt patru tineri care luptă pentru iubirea lor încercând să nu se abată de la tradițiile și credințele culturale în care s-au format.
Kalida și Rasha, doua surori, tinere și frumoase, orfane de ambii părinții cresc sub atenta grijă și supraveghere a bunicii lor, Anica. Ajunse la vârsta măritișului, iată ca dragostea își face loc și tulbură liniștea căminului. In vreme ce Rasha iubește un băiat sincer, de etnie rromaă și este o tributară valorilor familiale, Kalida se abate de la aceste valori îndrăgostindu-se de un român. Această cutezanță generează o serie de peripeții comice și dramatice, dar care se bucură de un final fericit.
Piesa de teatru pendulează între pasaje comice și dramatice care conferă dinamism, sensibilitate și măsura esențială de umor.
Personaje: Kalida, Rasha, Camalo, Tobar si Bibbi Anica

Regia: Erica Moldovan
Scenografia: Andrei Scânteie

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA

Granturile SEE 2014 - 2021
Ministerul CulturiiUnitatea de management a proiectului

Copyright © 2022. Powered by webinspire.ro

en_USEnglish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram