Ateneul Național din IașiDAC MUSIC PERFORMANCE

Promovarea culturii romilor prin artă contemporană.

POVESTI ROM-ANTICE

NUNUCĂ IULIAN – CÂŞTIGĂTOR AL EMISIUNII ,,VOCEA ROMÂNIEI”

O alta poveste de succes identificata pe parcursul cercetarii de teren este tanarul Iulian Nunuca, ale carui radacini provin tot din Comuna Cracaoani, dintr-o familie de romi. Are doar 18 ani şi un ,,sac” de vise.

Rude Iulian Nunuca
Rude Iulian Nunuca

Încă de mic s-a remarcat prin talentul său, vocea sa nativă. Emoţionat, tânărul povesteşte despre ajutorul primit din partea învăţătoarei sale Anuţa, care a crezut în el.

,,Kid Sing’’ apoi ,,Next Star” l-au pregătit pentru ,,Vocea României”. Un aspect demn de subliniat este faptul că în finala ,,Vocea României” a concurat cu propria profesoară de canto, Andra Botez, el fiind ales de telespectatori.

Pasiunea pentru pictură a moştenit-o de la mama sa. Important este să fii om, nu s-a simţit marginalizat nici o clipă. Iulian a crezut în vocea sa , indiferent de faptul că provine dintr-o comunitate tradiţională romă.

Părinţii au recunoscut că initial nu l-au susţinut, dar treptat au devenit foarte mândri de reuşitele lui Iulian în lumea artistică. Iulian Nunucă a avut o copilărie grea, din lipsa banilor, dar acest lucru nu l-a împiedicat să lupte pentru visul său: de a cânta pe o scenă.

În viitor Iulian se vede în continuare pe scenă alături de alţi artişti şi susţine că va lupta în continuare pentru cariera sa muzicală.

 

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA

Granturile SEE 2014 - 2021
Ministerul CulturiiUnitatea de management a proiectului

Copyright © 2022. Powered by webinspire.ro

en_USEnglish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram